WingtraOne VTOL

WingtraOne vine echipată cu camere foto Sony , de înaltă rezoluție sau cu camere profesionale multispectrale de la Micasense. Camerele pot fi schimbate cu ușurință în teren, făcând aceeași dronă potrivită pentru diferite aplicații. Folosind software-ul intuitiv de planificare a zborurilor și operațiunile de zbor complet autonome, topografii pot captura imagini aeriene georeferențiate, fără a avea practic abilități de pilotaj.

Descriere

Redefinirea standardelor în topografia aerienă

Drona pentru cartografiere WingtraOne VTOL este capabilă să efectueze zboruri topografice rapide, de-a lungul unor zone întinse și greu accesibile oferind hărți de încredere, cu rezoluție și precizie inegalabile.

WingtraOne vine echipată cu camere foto Sony , de înaltă rezoluție sau cu camere profesionale multispectrale de la Micasense. Camerele pot fi schimbate cu ușurință în teren, făcând aceeași dronă potrivită pentru diferite aplicații. Folosind software-ul intuitiv de planificare a zborurilor și operațiunile de zbor complet autonome, topografii pot captura imagini aeriene georeferențiate, fără a avea practic abilități de pilotaj.

Imaginile rezultate  în urma zborului cu WingtraOne pot fi procesate cu ajutorul majorității software-urilor de fotogrammetrie cunoscute pentru a crea ortofotoplanuri și modele 3D de înaltă precizie.

 

Decolează și aterizează ca un elicopter, zboară ca un avion

Capacitatea de decolare și aterizare verticală (VTOL) permite dronei WingtraOne să urce și să se deplaseze ca un elicopter. Pentru dronele cartografice, tranziția din modul elicopter în modul avion, se potrivește perfect cu acoperirea și vitezele ridicate, specifice dronelor topografice cu aripă fixă. Pentru a ateriza, WingtraOne își face tranziția în modul elicopter și coboară vertical.

 

CUM SE FUNCȚIONEAZĂ O DRONĂ VTOL?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drone WingtraOne VTOL este un UAV hibrid format din doar patru părți mobile: două rotore pentru propulsie și două clape pentru direcție. Acest design simplu și elegant este rezultatul a mai mult de șapte ani de cercetare și dezvoltare, menit să creeze o modalitate mai eficientă și mai convenabilă pentru ca drone cu aripi fixe să decoleze și să aterizeze în timp ce transportă camere mai grele.

 

Decolare

Din poziția inițială, așezată ferm pe coada sa, WingtraOne se înalță vertical spre cer, folosind cele două motoare ale sale.

Această decolare este complet automatizată și nu necesită abilități de pilotaj din partea operatorului.

Zbor

Folosind cele două flapsuri, WingtraOne se înclină cu 90 ° pentru a trece într-un mod de zbor avion pentru realizarea fotografiilor.

În timp ce folosește aceleași motoare ca și în cazul decolării, WingtraOne zboară cu o viteză de 16 m/s (57 km/h, 35 mph).

Teren

Pentru a-și încheia în siguranță misiunea, drona VTOL se înclină din nou în aer cu ajutorul flapsurilor sale, pentru a reveni în modul elicopter.

Apoi aterizează pe coada sa în mod complet autonom, exact în același locație din care a început zborul.

 

Preluare manual a comenzilor

Operatorul poate prelua controlul dronei în ambele moduri, atât în ​​modul elicopter, cât și în modul avion, din tabletă. În modul elicopter, operatorul dronei navigghează WingtraOne în toate direcțiile posibile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Decolare și aterizare de oriunde

Zonele de împădurite sau terenul pietros din minele deschise nu mai sunt obstacole. WingtraOne poate ateriza oriunde, fără dificultăți.

VTOL

Spatiul necesar aterizarii este foarte mic.

Alt avion cu aripă fixă

Spații largi necesare atât pentru aterizare cât și pentru decolare.

 

Fără aterizare pentru burtă

O dronă standard cu aripi fixe efectuează, în esență, aterizări controlate, în timp ce ele „cad” pe burtă. Acest lucru poate provoca daune grave atât dronei cât și camerelor foto. Șocurile continue provoacă, de asemenea, o mulțime de probleme de fiabilitate și reduc durata de viață a dronei. Prin comparație, WingtraOne aterizează fără a deteriora camerele de înaltă calitate aflate la bord sau chiar drona în sine.

VTOL

Fiecare aterizare este în siguranță chiar și în cazul multor aterizări pe pietriș.

Alt avion cu aripă fixă

Drona se deteriorează cu fiecare aterizare și riscă să se spargă pe un teren stâncos.

 

Ușor și sigur utilizat pentru operator

WingtraOne decolează autonom și la o distanță sigură de operator. Aceasta înseamnă că nu mai există „lansări din mână” ale dronei și nu mai există riscuri de tăieri dureroase cauzate de elice, cum este în cazul unei aripi fixe standard.

VTOL

Totdeauna la o distanță sigură.

Alt avion cu aripă fixă

Operatorul și mediul înconjurator în pericol.

 

Capacitatea de adaptare la mediul din mișcare

În cazul schimbării locației de aterizare, precum o barcă în larg sau mașini recent parcate, locul de aterizare poate fi reglat cu ajutorul comenzilor radio din tablet sau telecomandă, la fel ca orice dronă standard, de tip multirotor.

VTOL

Ușor de utilizat, ca un multirotor.

Alt avion cu aripă fixă

Abilități de pilotaj în cazul dronelor de tip aripă fixă.

 

O mai bună protecție a camerelor (încărcăturii)

Dronele standard cu aripi fixe aterizează pe burtă, iar camerele lor se ciocnesc de pământ în timpul aterizării. Acest lucru le face foarte vulnerabile la zgârieturi, praf, murdărie și zăpadă, în special pe terenuri accidentate precum cele găsite în siturile miniere. Multiplele aterizări pot compromite funcționarea camerelor și ale dronei.

Datorită aterizării verticale, camerele WingtraOne nu intră niciodată în contact cu solul, protejând aceste sisteme împotriva pericolelor din mediul înconjurator. 

VTOL

Camera este protejată împotriva pericolelor din mediul înconjurător.

Alt avion cu aripă fixă

Camera este vulnerabilă la praf și noroi.

 

Camerele mai grele pentru o calitate mai mare a imaginii

Dronele standard cu aripi fixe dispun, în general, de camere foto ușoare, de calitate inferioară din două motive principale – nu sunt suficient de puternice pentru a decola cu o cameră mai grea, iar aterizările pe burtă ar fi letale pentru drone mai grele și camerele lor.

Datorită tehnologiei VTOL, WingtraOne poate transporta camere mai grele și mai bune de cartografiere, cum ar fi camera de înaltă calitate Sony RX1R II de 42 MP, obținând astfel hărți aeriene mai precise și reconstrucții 3D mult mai bune.

Cartografierea suprafețelor mari nu a fost niciodată atât de ușoară

Datorită camerelor sale de înaltă rezoluție, WingtraOne poate zbura la o altitudine ridicată deasupra solului mapând în continuare zone mari cu GSD scăzut. Datorita designul-ului său cu aripi fixe, decolării și aterizării verticale și timpul de zbor, WingtraOne face posibilă finalizarea proiectelor mari, care anterior puteau fi realizate numai cu ajutorul avioanelor. Vaste păduri, lanțuri montane și chiar cele mai mari mine din lume pot fi acum cartografiate în doar câteva ore.

 

Minimizează-ți timpul în teren

Într-un singur zbor, WingtraOne poate cartografia aproape 2x mai multă suprafață decât alte drone convenționale cu aripi fixe și aproximativ 10X până la 15x mai mult decât drone de tip multicopter.

 

Cere ofertă

Hidden
In functie de disponibilitate, se pot face prezentari de tip video-call
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Cere demo

Hidden
In functie de disponibilitate, se pot face prezentari de tip video-call
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Galerie foto

Accesorii

Produse compatibile