SketchUp 2014

Trimble a lansat SketchUp 2014, ultima versiune a platformei de modelare 3D pentru arhitecti, ingineri si constructori. In aceasta versiune au fost aduse imbunatatiri majore la 3D Warehouse, utilitare noi pentru clasificarea obiectelor si o interoperabilitate mai stransa cu fluxul de lucru Bulding Information Modelling (BIM).\

SketchUp Pro este cel mai folosit software pentru modelare 3D cu 30 milioane de activari in cursul anului 2013. Aceasta este al 2-lea update major la software-ul SketchUp in ultimele 10 luni si demonstreaza angajamentul companiei de a crea metode mai usoare de proiectare, acesare, partajare si colaborare in cardul proiectelor 3D si 2D.

"Avantajul lui SketchUp consta in simplicitate si flexibilitate, drept urmare a fost folosit in diverse proiecte de la designul unei custi la modelarea de suporti pentru World Trade Center Transportation Hub in New York" spune Chris Keating, directorul diviziei de arhitectura din cadrul Trimble Buildings Group. "Deoarece amprenta profesionista a lui SketchUp se extinde, accesul la continut si interoperabilitatea extinsa sunt probleme importante pentru clientii nostrii. Cu SketchUp 2014 oferim utilizatorilor unelte mai bune pentru a accesa mai usor modelele de care au nevoie si sa asigure ca acele modele adauga valoare la procesul de modelare".

 

Noul 3D Warehouse

3D Warehouse este o baza de date online pentru stocarea, partajarea si cautarea de modele 3D utile. In SketchUp 2014, modulul a fost reconstruit pentru ca utilizatorii sa gaseasca mai repede modelele de care au nevoie si pentru a creea propriile colectii.

A fost integrat viewer-ul WebGL permitand utilizatorilor sa vizualizeze modelele in 3D inainte sa le downloadeze

Modelele 3D pot fi incarcate direct din browser-ul Web fara a deschide SketchUp, iar dimensiunea maxima a fisierelor a fost marita de la 10 MB la 50 MB.

Noul catalog va permite sa cautati produse specifice in functie de producator (de la ferestre la masini de spalat) permitand utilizatorilor sa inceapa modelele cu articolele ce intentioneaza sa le foloseasca.

 

SketchUp Pro 2014 are 3 noi functii specifice BIM:

  • Export IFC - din moment ce informatia incorporata in modelele informatice este des folosita si in alta programe soft, SketchUp Pro 2014 include tipul de fisier standardizat IFC 2x3.

  • Classifier - acesta permite utilizatorilor sa clasifice obiecte cu IFC, sa foloseasca clasificari alternative sau sa creeze un sistem personalizat in functie de nevoi specifice.

  • Component Options - ofera optiuni de editare relevante tipului de clasificare a obiectelor, permitand datelor pertinente despre fiecare obiect sa fie gestionate prin intermediul procesului de modelare.

 

Fluxurile de lucru BIM sunt adesea procese complexe si rigide si credem ca nu ar trebui sa fie, spune John Bacus managerul de produs SketchUp in cadrul Trimble. "Cu aceasta versiune noua, oferim utilizatorilor posibilitatea sa participe mai eficient in orice punct in cadrul procesului de modelare informatica. Am adaugat unelte simple pentru anexarea de informatie structurata la un model, intr-un fel in care este util clientilor SketchUp, ceea ce le permite sa trimita informatie altor persoane implicate in proiect, indiferent de unealta folosita".

Utilizatorii profesionisti vor beneficia de imbunatatirile la capabilitatile de documentatie 2D precum auto tags pentru a spori acuratetea si a reduce sarcinile repetitive si sporire semnificativa pentru redarea modelelor vectoriale.

Abonare newsletter Giscad

* indicates required