You are here

WingtraOne

Decolare Verticală

 
Spre deosebire de celelalte drone de tip aripă fixă, drona WingtraOne cu VTOL decolează automat de la o distanță sigură de operator. Acest lucru înseamnă că nu presupune o aruncare din mână, evitând astfel eventualele accidentări cauzate de motoare.
 
În plus, decolarea verticală permite o evitare mult mai bună a obstacolelor. În timpul unei lansări din mână sau cu catapultă, există întotdeauna un risc de a aprecia greșit distanța față de copaci, clădiri sau munți. Cu VTOL, astfel de riscuri dispar. WingtraOne se îndreaptă direct către cer, fără obstacole în calea ei.
 

Modul orizontal și modul vertical (hover)

 
WingtraOne comută la modul orizontal prin înclinarea la 90° în aer. După ce a intrat în modul de zbor orizontal, similar cu un avion, WingtraOne zboară la o viteză de 16 m/s la fel de eficient ca oricare altă dronă cu aripă fixă.
 
Nu sunt necesare abilități de pilotaj pentru a zbura cu WingtraOne - misiunile sunt pe deplin autonome și operate de un autopilot avansat. Cu toate acestea, există întotdeauna o posibilitate de a prelua controlul dronei WingtraOne, atât în modul orizontal cât și în modul vertical (hover).
 
În modul vertical (hover) operatorul dronei poate naviga cu WingtraOne în toate dimensiunile posibile. Funcționalitatea este utilă în special pentru ajustarea aterizării la schimbarea condițiilor de mediu, precum apariția recentă a obstacolelor pe locul de aterizare.
 

Aterizarea verticală

 
O dronă cu aripă fixă efectuează în principiu prăbușiri controlate pe burtă. Aceast tip de aterizare provoacă daune dronei, camerei și mediului înconjurător. Astfel de aterizări generează costuri datorate daunelor frecvente și șocurilor continue, în timp ce drona WingtraOne cu VTOL aterizează fără probleme, fără pericolul de a distruge senzorii de la bord sau drona în sine.
 
În plus, aterizările pe burtă sunt imposibile în multe medii. Terenurile accidentate, cu pietriș, spații înguste sau cu tufișuri prezintă un risc mare, nu numai prin deteriorarea, ci și ruperea completă a dronei sau distrugerea camerei de la bord.
 
WingtraOne poate ateriza în condiții de siguranță pe pietriș, între tufișuri, în culoarul forestier sau oriunde este necesar, fără riscuri pentru echipament.

Galerie

Media, brosuri, documente

Abonare newsletter Giscad

* indicates required