You are here

Trimble Digital Fieldbook

TDF meniu principal
TDF
Soft Trimble Digital Fieldbook
TDF Harta
TDF Optiuni
TDF sateliti

Programul Trimble® Digital Fieldbook™ este un soft de culegere a datelor iesit din productie, ce era folosit in special pentru statiile totale Trimble M3. Software-ul Trimble Digital Fieldbook nu mai este folosit pe aparatura moderna de la Trimble.

 

Acesta avea disponibile doua versiuni in functie de receptorul folosit la culegerea datelor:

  • Trimble Digital Fieldbook L1: aceasta versiune permite realizarea masuratorilor statice si cinematice cu postprocesare folosind sistemele GPS Trimble R3.
  • Trimble Digital Fieldbook RTK: versiunea RTK permite si realizarea masurarilor in timp real (RTK si VRS) folosind sistemul GPS Trimble 5800.

Trimble Digital Fieldbook prezinta urmatoarele caracteristici generale:

  • Vizualizare grafica: datele masurate sunt afisate grafic in plan 2D. Astfel utilizatorul are o vedere de ansamblu a datelor colectate avand posibilitatea sa verifice direct in teren daca au fost masurate toate punctele necesare.
  • Harti background: programul permite atasarea de fisiere DXF ce pot fi vizualizate grafic in meniul de afisare a hartii lucrarii curente. Exista posibilitatea ca aceste fisiere DXF sa fie vizualizate ca harta de fundal (background) sau ca harta activa. In cazul setarii fisierului DXF ca harta activa, elementele acestuia pot fi selectate si trasate direct din meniul grafic.
  • Sisteme de coordonate: Programul Trimble Digital Fieldbook permite introducere datumului geodezic, a geoidului si proiectiei in care se doreste sa se lucreze. Parametrii locali se pot introduce direct in unitatea de control sau pot fi transferati prin USB din baza de date cu sistemele de coordonate.
  • Biblioteca de coduri: Folosind o biblioteca de coduri, punctele masurate sunt unite direct in teren, utilizatorul avand astfel un control mai bun asupra datelor colectate. Biblioteca de coduri se poate defini direct in programul Trimble Digital Fieldbook sau se poate crea in programul de postprocesare ulterior fiind transferta in aparat.
  • Configurare receptor: prin intermediul programului de culegere a datelor se pot configura si setarile receptorului. Astfel se poate stabili intervalul de inregistrare, timpul de stationare, valoare unghiulara sub care sa nu se ia in considerare satelitii (elevation mask) etc.
  • Datele pentru postprocesare sunt inregistrate in fisiere format *.dat. Postprocesarea datelor se poate realiza cu unul dintre programele Trimble Business Center sau Trimble Geomatics Office.

Trimble Digital Fieldbook poate fi accesat in diverse limbi, inclusiv Romana.

Galerie

TDF meniu principal
TDF
Soft Trimble Digital Fieldbook
TDF Harta
TDF Optiuni
TDF sateliti

Media, brosuri, documente

Abonare newsletter Giscad

* indicates required