You are here

Trimble Access

Trimble access poster
Trimble Access cu TSC2
Trimble Access Office App

Programul Trimble Access este un program dedicat culegerii si gestionarii datelor obtinute cu toate Statiile Totale seria S si receptoarele moderne Trimble R4, R6, R8 si R10, dar are si functii de editare si calcul. Facilitatile oferite permit editarea in intregime a planurilor cu ajutorul simbolurilor direct in teren, eliminind astfel o sursa de eroare. Programul ruleaza si in limba Romana. 

Caracteristici principale:

 • Putem atasa fisierului curent  harta in format DXF sau putem alege biblioteca de simboluri creata de utilizator pentru lucrarile specifice.Pentru efectuarea masuratorilor RTK  putem seta legaturile la internet NTRIP si alege modul de lucru single station sau VRS. Sau putem alege transmisia/receptia prin radio, care  poate fi configurata pina la 10 canale de frecvente (430-450 MHz).
 • Softul permite definirea de Datum-uri, sisteme de coordonate, proiectii, transformari de coordonate (Helmert)
 • Algoritmul si gridul de distorsiuni furnizat de ANCPI pentru realizarea transformarii coordonatelor determinate din sistemul de referinta ETRS89 in sistemul de referinta national a fost implementat in program.  
 • Semnalul radio sau cel de internet, calitatea semnalului poate fi vizualizata in meniul principal.
 • Programul permite obtinerea de informatii privind datele satelitare, pozitia lor sau date privind almanahul.
 • Parametri PDOP sunt permanent afisati si atingerea valorii critice este semnalizata si sonor pentru a preveni operatorul de calitatea slaba a semnalului.
 • Programul permite vizualizarea satelitilor, a coordonatelor, a pozitiilor in timp real, a planurilor, schitelor din puncte determinate sau plan DXF activ din care pot fi extrase date sau poate fi doar in background ca harta orientativa cu posibilitate de zoom.
 • Avem posibilitatea definirii de coduri sau atasa informatii tip text ca baza de date alocata entitatii selectate.
 • Putem vizualiza coordonate geografice, carteziene, in sisteme definite de utilizator, putem vizualiza date privind vectori ,putem atasa imagini jpg si diferite atribute alocate elementelor selectate.
 • Avem posibilitatea de a importa/exporta fisiere tip ASCII/CAD chiar si intre fisiere (joburi).
 • Functia COGO permite efectuarea de calcule din elemente masurate sau editate, calcul de suprafete, parcelare, divide line, transformare….
 • Pentru determinarea coeficientilor locali de transformare putem apela la optiunea  Site Calibration. Stationam cu roverul pe 3 puncte cunoscute in sistem pentru determinarea (XY) sau pe 4 puncte daca dorim determinarea valorilor (X,Y,Z). Programul va calcula prin metoda Helmert parametrii de transformare pe care ii vom putea salva ca un sistem local de proiectie si ii vom folosi la trasarea sau masurarea in sistemul local determinat al punctelor.

Alte facilitati: 

Editarea planurilor concomitent sau nu cu efectuarea masuratorilor. Punctele  pot fi definite ca simboluri sau entitati in desen, pot fi vizualizate concomitent cu determinarea lor in mod RTK.
Definirea diferitor layere, biblioteci cu simboluri, tipuri de linii, …..
Extragerea coordonatelor de trasat direct din desen, sau vizionarea punctelor masurate pe plan.
Inportul si exportul in format vectorial (dxf) al desenelor, sau de tip asci al punctelor.
Calculul ariilor si al distantelor, atasarea unor informatii elementelor din desen.
Trecerea de la modul de masurate tip Stop&Go la trasare printr-o singura atingere de ecran.

Timpii pentru stationare la metoda Stop&Go poate fi setat in functie de numarul satelitilor intre 5-15 sec.
In cazul in care exista posibilitatea pierderii semnalului radio sau GSM se alege metoda RTK &Infild care permite trecerea automata de la metoda RTK unde inregistrarea se efectueaza prin parametri XYZ la metoda Stop&Go inregistrare date pentru postprocesare. 

Galerie

Trimble access poster
Trimble Access cu TSC2
Trimble Access Office App

Media, brosuri, documente

Abonare newsletter Giscad

* indicates required